Wat wordt van de leden/atleten verwacht (speciaal voor de jeugd)?

Er worden zeker geen topprestaties verlangd – hoewel deze natuurlijk steeds deugd doen, en een opkikker betekenen voor de club, de trainers,… Als club willen we naast het sportieve, ook een positieve bijdrage leveren voor de goede opvoeding van onze (jeugdige) atleten, en verlangen daartoe wel een sportieve ingesteldheid en discipline.

Door een goede sportieve mentaliteit in de club te creëren, willen we de atleten stimuleren om betere prestaties te kunnen leveren. Zichzelf beter voelen, (leren) genieten van het sporten, zijn eigen prestaties stelselmatig – maar op een gezonde manier – verbeteren, zijn zaken die voor iedereen zeer positief kunnen zijn: daar streven we naar.

De beste manier om de verbeteringen bij de jeugd vast te stellen is deelnemen aan wedstrijden. Met onze club gaan we het hele jaar door naar officiële VAL wedstrijden: outdoor (piste) in de zomerperiode, veldlopen in de winterperiode en daartussenin gaan we enkele keren proeven van de speciale sfeer op indoorwedstrijden. Naar wegwedstrijden gaan we in clubverband met onze jeugd niet, behalve op onze eigen Permekeloop in Jabbeke.

We willen onze atleten aanmoedigen om tenminste aan enkele wedstrijden deel te nemen: dit is leerrijk op zowel sportief als extrasportief vlak (stressbestendigheid, karaktervormend: volhouden, vreugde bij winst of goede prestatie…). Het is ook motiverend voor de trainers, die bij deze gelegenheden goed kunnen zien hoe hun atleten evolueren, en zo nodig kunnen bijsturen.

Belangrijke berichten

Hebt u vragen over de website, of ideeën, of mist u bepaalde informatie, neem dan contact op met de webmaster. Ik probeer zo snel mogelijk de site aan te passen.

Bezoekers

536904
VandaagVandaag41
GisterenGisteren95
Deze weekDeze week413
Deze maandDeze maand2512
Sedert 01/12/2012Sedert 01/12/2012536904
Leden 0
Gasten 7
Naar boven