Je kan Nele bellen

Atletiekvereniging Jabbeke - Wie zijn wij?

Een club waar iedereen zich thuis kan voelen.

AVJ is een afdeling van Hermes Club Oostende (HCO), die als atletiekclub aangesloten is bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Bij deelname aan officiële VAL-wedstrijden komen we dan ook allen uit voor HCO. Bij de overige wedstrijden vertegenwoordigen we AVJ.

Waar onze club in de beginjaren bestond uit een tiental leden die trainden op de openbare weg, zijn we ondertussen uitgegroeid tot een bloeiende club met bijna 200 leden die iedere week hun trainingen kunnen afwerken op onze sintelpiste gelegen in het Bogaertstadion waar ook ons mooi clublokaal gesitueerd is.

Kinderen kunnen lid worden van de club vanaf september in het jaar waarin ze 7 worden. Vanaf dat moment wordt een volledige atletiekopleiding aangeboden waarbij het plezier voor de sport centraal staat. Het leuke aan atletiek is dat iedereen wel een discipline vindt waarvoor hij of zij een zekere mate van aanleg heeft. Zowel het lopen, springen als werpen kunnen beoefend worden in onze club.

Naast het afwerken van de trainingen zijn we uiteraard ook terug te vinden op wedstrijden. Niemand is verplicht tot deelname aan wedstrijden, maar we moedigen dit toch aan. Onze ervaring leert ons dat atleten die deelnemen aan competities vaak een nog grotere drijfveer vinden om levenslang fysiek actief te blijven.

Naast trainingen en wedstrijden staan er jaarlijks nog een aantal leuke activiteiten op onze kalender:

  • Nieuwjaarsreceptie;
  • Uitstap naar de Memorial Van Damme in het Koning Boudewijnstadion;
  • Thematrainingen;
  • De organisatie van onze eigen Permekeloop.

Onze Sponsors